Masaža • Majesthetik
146
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-146,theme-bridge,bridge-core-1.0.6,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-4,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

About This Project

Masaža se može nazvati alternativnom medicinom koja liječi dušu i tijelo.  Potrebna i poželjna je u različitim zivotnim dobima! Kvalitetna masaža je rješenje za relaksaciju i osveženje cijelog tijela.

Naše tijelo izloženo je stresom bilo da je riječ o fizičkom ili mentalnom stresu. Na žalost, mnogi nisu svjesni do koje mjere stres utiče na organizam i kao takav može reflektovati na teža zdravstvena psihička, fizička pa i duhovna stanja.

 

Cilj masaže je opuštanje kompletnog organizma. Relaksirajuća, terapeutska i sportsko-medicinska masaža su najčešće. Masažom se postiže ravnoteža između duše i tijela  i povratićete svoju unutrašnju iskonsku energiju i snagu.

 

Kada je koža u pitanju, masaža utiče na uklanjanje mrtvih ćelija sa njene površine, postepeno je zateže i utiče na njenu fleksibilnost. Postoje mnoge, različite vrste masaža (npr. anticelulit) kroz tretman se uklanjaju masne naslage iz organizma, a takva vrsta gubitka težine ima trajniji efekat gubitka tjelesne mase regulisanjem ishrane.

 

Masaza na nedjeljnoj bazi učiniće da lakše podnesete različita opterećenja, bila ona emotivne ili fizičke prirode.

U toku sportskih aktivnosti mišićno tkivo oslobađa mliječnu kiselinu. Ako se ona ne izbaci iz tijela na pravi način, mišići postaju teški, a tijelo ukočeno i usporeno. Postoji mogućnost pojavljivanja povremenih grčeva. Ukoliko mliječna kiselina duže ostane u mišićima ona može izazvati oštećenje tetiva, tonusa i mišićnih vlakana da svaka upala postaje potencijalno hronična.

 

Kroz masažu dobijate kompletno opuštanje mišića i pročišćavanje tijela od negativnosti koje se skupljaju godinama. Pročišćava se svaka ćelija, kičmena moždina se opušta i isteže, otklanjaju se zastareli negativni naboji i psiha djeluje razumnije. Sve u sklopu vještih ruku masera koji dovodi vaše kompletno stanje u osjećaj zadovoljstva.

 

Dovodjenjem mišića u opušteno stanje utiče na njihovu snagu, izdržljivost i cirkulaciju i redovna masaža smanjuje rizik od povreda istegnuća, grčevi, pucanje vezivnih tkiva i slično.

 

Naručite se za masažu već danas! Majesthetik Sarajevo

Čekamo Vas!

📬 Patke 5, Baščaršija
📬 Džemala Bijedića 25A, Čengić Vila
 063 393 499, Baščaršija
 063 393 320, Čengić Vila

Date
Category
Usluge