Mezoporacija – Sarajevo

Mezoporacija je moderna tehnika koja omogućuje brže i dublje prodiranje aktivnih supstanci i aktiviranje metabolizma u dermisu. Ova estetska metoda primjenjuje pulsne struje, koje stvaraju elektromagnetno polje koje otvara privremene kanale (mezopore) u lipidnom sloju u epidermu, čime omogućava prolaz aktivnih supstanci u žive slojeve kože.
Mezoporacija, još poznata i kao Mezoterapija bez igle ili Neinvazivna mezoterapija, kako i sami nazivi kažu, predstavlja bezbolnu alternativu klasičnoj mezoterapiji koja podrazumijeva ubacivanje aktivnih supstanci u dublje slojeve kože putem mezoterapijskih iglica.

Cilj mezoporacije je ubacivanje u kožu kozmetički aktivnih supstanci , koje klasičnim nanošenjem utrljavanjem u kožu, ne bi prošle epidermalnu barijeru i samim tim se ne bi postigao željeni efekat. Naime, u toku klasičnih bioloških tretmana svega 10% aktivnih supstanci koje koristimo u radu, može da dopre do dubljih slojeva kože. Mezoterapija bez igle omogućava povećanje apsorpcije aktivnih sastojaka sa 10% na 90% na dubini od 1 cm, i 65% na dubini od 6 cm. Ovo obezbijeđuje kako brzo vidljive tako i rezultate na „duže staze“ a posebno se preporučuje u tretmanima opuštene kože, bora, fleka, lokalnih masnih naslaga, celulita i strija. Preporučuje se šest tretmana u seriji u cilju fiksiranja rezultata.

Posjetite nas na adresi Patke 5 u Sarajevu, i uvjerite se zašto smo najbolji!

Facebook Instagram

Odgovori

Rezervišite Termin
Call Now Button