Hidžama i Medicinska masaža – Majesthetik Sarajevo • Majesthetik
529
post-template-default,single,single-post,postid-529,single-format-standard,theme-bridge,bridge-core-1.0.6,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,columns-4,qode-theme-ver-18.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Hidžama i Medicinska masaža – Majesthetik Sarajevo

Zbog čestih pitanja naših klijenata Majesthetik tim se odlučio da vam u ovom kratkom postu objasni sta je to hidžama, te medicinska masaža. Ako želite pratiti novosti iz našeg salona, razne promocije i vijesti lajkajte našu Facebook stranicu i pratite nas na Instagramu!

 

Hidžama


Hidžama
 predstavlja lokalno puštnje krvi u terapeutske svrhe. Kao medicinska metoda koristi se u prevenciji nastanka oboljenja, te liječenju nastalih poremećaja. Hidžama pomaže zdravom organizmu da očuva ravnotežu odnosno zdravlje, te se primjenjuje preventivno, sa ciljem očuvanja zdravlja kod zdravih osoba.

Krv, koja leži pod kožom, puna je toksina (otrova) i to može izazvati bolove i bolest. Izvlačenje i eliminacija te krvi vrši se uz pomoć vakuma. Biološke materije u sastavu te krvi koje moramo eliminisati nastaju kao proizvodi našeg metabolizma, a intenzivnije se stvaraju kao posljedica stresa, nekretanja te štetnih životnih navika (nespavanje, pušenje, sjedeći način života itd). Hemijske otpadne materije su  toksini koje u organizam unosimo hranom, vodom i zrakom, te brojnim lijekovima.

Medicinska masaža

Medicinska masaža je kombinovani tretman terapije koji se sastoji iz više elemenata različitih tehnika masaže i manipulacije zglobova. Sam proces se prilagođava svakom klijentu,u zavisnosti od konstitucije, fizičke aktivnosti, te zdravstvenog stanja. Svaki tretman počinje sa masažnom tehnikom zagrijavanja mišične strukture, čime se pojačava cirkulacija tretiranog područja, a samim tim i otklanja bol. Nakon toga slijedi akupresura, odnosno pritisak na određene tačke tijela, potom terapeutski stretching (rastezanje) uz elemente kiropraktike i završava se tehnikom relax masaže.

Ovaj tretman se može koristiti u širokom opusu, od sprečavanja povreda do rehabilitacije. Sama masaža pozitivno djeluje na psihu i nesanicu, oslobađa nas negativne energije, stimuliše rad unutarnjih organa i rad probavnog trakta i naravno smanjuje bol u mišićima. Zato priuštite sebi ovo zadovoljstvo i dovedite svoje tijelo i duh u prirodnu ravnotežu!

No Comments

Post A Comment